Są banalnie proste. Ich przygotowanie zajmuje chwilę, a efekt… grzechu wart! Polecam, szczególnie jeśli macie naprawdę mało czasu. Wystarczy gotowe ciasto francuskie i kilka truskawek.
Francuskie ciastka z truskawkami
Składniki:
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
lekko roztrzepane białko
umyte, wyszypułkowane truskawki
płatki migdałowe
gruby cukier lub cukier puder do posypania
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C.
Z ciasta francuskiego wycinamy dowolne kształty - ja wybrałam serca.
Każde ciastko delikatnie smarujemy białkiem i układamy na nim przekrojoną na pół truskawkę, posypujemy płatkami migdałowymi i grubym cukrem (jeśli wybierzecie opcję z cukrem pudrem, to należy nim posypać już upieczone i wystudzone ciastka).
Tak przygotowane ciastka wstawiamy do nagrzanego wcześniej piekarnika i pieczemy 15-20 min, aż ciastka będą miały zloty kolor.
Gotowe.
Smacznego!
Proste, ale za to w jakiej pięknej odsłonie;)
OdpowiedzUsuńUrocze serduszka :)
OdpowiedzUsuń