2.12.2013
Zmagań z dynią ciąg dalszy...
...tym razem dynia inaczej, czyli na surowo, w sałatce, w towarzystwie jabłka, pomarańczy i rodzynek. Połączenie doskonałe!
Sałatka z dyni
Składniki:
ok. 40 dag surowej dyni makaronowej bez skóry i pestek (im bardziej miękka, tym lepsza, powinna lekko pachnieć melonem)
duże jabłko ze skórką
obrana pomarańcza
garść rodzynek
Dynię (koniecznie makaronową, zwykła będzie za twarda i za sucha), jabłko i pomarańczę kroimy na kawałki, dodajemy rodzynki, całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum jedną noc, żeby wszystkie składniki się połączyły, a dynia zmiękła.
Ta sałatka im dłużej stoi w lodówce, tym jest lepsza - najlepiej smakuje około dobę po przygotowaniu.
Polecam! Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wierzę ! Cudne kolory :)
OdpowiedzUsuń