2.12.2013

Zmagań z dynią ciąg dalszy...


...tym razem dynia inaczej, czyli na surowo, w sałatce, w towarzystwie jabłka, pomarańczy i rodzynek. Połączenie doskonałe!

Sałatka z dyni

Składniki:

ok. 40 dag surowej dyni makaronowej bez skóry i pestek (im bardziej miękka, tym lepsza, powinna lekko pachnieć melonem)
duże jabłko ze skórką
obrana pomarańcza
garść rodzynek

Dynię (koniecznie makaronową, zwykła będzie za twarda i za sucha), jabłko i pomarańczę kroimy na kawałki, dodajemy rodzynki, całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum jedną noc, żeby wszystkie składniki się połączyły, a dynia zmiękła.

Ta sałatka im dłużej stoi w lodówce, tym jest lepsza - najlepiej smakuje około dobę po przygotowaniu.

Polecam! Smacznego.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...